عدم تحرک، اضافه وزن، استعمال دخانیات و نوشیدن زیاد الکل، برای سلامتی مضر است و امید به زندگی را کم می کند. محققان می گویند نمی دانند تاثیر شیوه زندگی بعد از سن ۷۵ سالگی چقدر خواهد بود، بنابراین یک گروه از افراد را به مدت ۱۸ سال، تحت نظر گرفتند.
سال های اضافه
این تحقیقات نشان داد که افراد سیگاری یک سال زودتر می میرند اما کسانی که سیگار را در میانسالی ترک کنند به درازای کسانی که هرگز سیگار نکشیده اند، زنده می مانند. شنا، پیاده روی و ژیمناستیک، امید به زندگی را حدود دو سال افزایش می دهد. کسانی که روابط اجتماعی گسترده دارند، یک سال و نیم بیش از آنها که اجتماعی نیستند عمر می کنند. بررسی آمار در این مورد نشان می دهد که مردان می توانند با استفاده از شیوه های سالم سازی زندگی، طول عمر خود را تا شش سال افزایش بدهند و زن ها تا پنج سال.
حتی بعد از سن ۸۵ سالگی هم می توان زندگی کم خطر و سالم افراد را تا چهار سال افزایش داد. بسیاری از تصمیمات درباره شیوه زندگی، پیش از تولد ۷۵ سالگی گرفته می شود پس مشخص نیست که چه میزان تغییر در سال های آینده ایجاد خواهند کرد. بر اساس آمار مرتبط موجود در بریتانیا مردان در این کشور می توانند انتظار داشته باشند تا ۷۸ سالگی و زنان تا ۸۲ سالگی زنده بمانند.
آلن ماریون دیویس، پروفسور دانشگاه کینگز کالج لندن در این باره میگوید این تحقیقات شواهد خوبی هستند مبنی بر این که هفتاد سالگی برای اینکه تصمیم بگیرید چند سال بیشتر عمر کنید دیر نیست. هیچوقت برای ایجاد تغییرات کوچکی که می توانند تفاوت های بزرگ ایجاد کنند، دیر یا زود نیست.
“