وی با بیان اینکه در قانون حمایت از معلولان به موضوع مناسبسازی اماکن عمومی و خصوصی برای معلولان میپردازد، گفت: در سال ۸۳ با پیگیریهای سازمان بهزیستی اولین قانون جامع حمایت از معلولان به تصویب رسید که این قانون چندان از ضمانت اجرایی برخوردار نبود اما با بازنگری و تصویب آن در سال ۹۶ در مجلس شورای اسلامی این قانون جامعیت خود را بهدست آورد.
میزان مناسبسازی دستگاههای دولتی چقدر است؟
نفریه ادامه داد: در زمان آغاز این طرح حدود ۱۴ درصد ساختمانهای دولتی به موضوع مناسبسازی توجه کردند که این میزان در سال ۹۷ و ۹۸ به ترتیب به ۳۲ و ۴۰ درصد افزایش یافت.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات مناسبسازی بهصورت خاص در برخی از سازمانها و دستگاهها، به ارزیابی دسترسپذیری در دانشگاه آزاد اسلامی، راهآهن و هواپیمایی اشاره کرد و افزود: ارزیابیهای ما در بحث مناسبسازی انجام و گزارش آن به این مراکز ارسال شده که در این بین راهآهن با یک اقدام جهادی در بازه زمانی چند ماهه توانست ۵۰ ایستگاه پرتردد خود را که بین ۸۰ تا ۹۰ درصد ترددهای ریلی کشور را به خود اختصاص میدهند را از لحاظ تابلوهای راهنما، سرویسهای بهداشتی، رمپ و لوپها، بالابر، صندلی چرخدار قابل تردد در راهآهن، مکانهای تهیه بلیت مخصوص معلولان و خدمات در سفر مخصوص معلولان را مناسبسازی کند.
هزینه مناسبسازی در ساخت و سازها چقدر است؟
نفریه تصریح کرد: براساس بررسیهای انجام شده در صورتیکه اقدامات مناسبسازی از همان بدو ساخت و ساز در دستور کار قرار گیرد حدود ۱۰ درصد به هزینه ساخت و ساز اضافه میکند ولی در صورتیکه این اقدامات پس از تکمیل ساخت و ساز انجام شود بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بر هزینهها میافزاید.
وی خاطرنشان کرد: موضوع مناسبسازی تنها مربوط به معلولان نیست و این موضوع سالمندان، خانمهای باردار، بیماران و حتی مادرانی را که فرزند خود را با کالسکه جابهجا میکنند را نیز در برمیگیرد بنابراین به جز دستگاهها، سازمانها و ادارات توجه به این موضوع باید همهگیر شود چون بالاخره همه افراد جامعه به نوعی با این موضوع درگیر خواهند بود.
اقدامات پیشگیرانه کرونایی بهزیستی در مراکز نگهداری از چه زمانی آغاز شد؟
نفریه ادامه داد: با رسیدن خبر اینکه چین برخی از شهرهای خود را قرنطینه کرده از مراکز خود خواستیم تا به مدت ۳ ماه موادغذایی، بهداشتی و ضدعفونی را تهیه و اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.
وی با اشاره به این مطلب که اقشاری که در مراکز سازمان بهزیستی نگهداری میشوند چندان آموزشپذیر نیستند، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع و اینکه وزارت بهداشت مددجویان این سازمان در مراکز بهزیستی را همواره جزو گروههای پرخطر عنوان کرده حدود یک ماه آموزشهای لازم را برای کادر این مراکز اعم از مسئولان، مددیاران، پرستاران، پزشکان و … فانجام دادیم تا آمادگی لازم برای مواجهه با این شرایط فراهم شود.
چند نفر در مراکز تحت پوشش بهزیستی قربانی کرونا شدهاند؟
نفریه در ادامه در خصوص میزان فوتیهای ناشی از کرونا در مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی هم گفت: از میان مراکز نگهداری تحت پوشش ما در ۸ الی ۹ ماه اخیر حدود ۴۱۰ نفر فوت کردهاند که ۸۵ درصد آن مربوط به مراکز سالمندانی است که شامل افراد دارای بیماری زمینهای و یا معلولیت بوده و بالای ۷۵ سال داشتهاند و پس از آن مراکز نگهداری بیماران دارای اختلالات روانی مزمن، ذهنی و مراکز نگهداری معتادان درصدهایی از مرگ و میر ناشی از کرونا را به خود اختصاص دادهاند.
وی تصریح کرد: در شیرخوارگاهها هم موارد ابتلا گزارش شده ولی مرگ و میر در این مراکز نداشتهایم.
۱۰۰درصد مراکز شبانهروزی تحت پوشش بهزیستی واکسن آنفلوانزا دریافت کردند
نفریه در پایان از تداوم اقدامات پیشگیرانه و رعایت پروتکلهای وزارت بهداشت در مراکز نگهداری تحت پوشش سازمان بهزیستی سخن بهمیان آورد و گفت: با اقدامات انجام شده همچنان پس از حدود ۹ ماه از شیوع کرونا در کشور همچنان ۴۰ الی ۵۰ درصد مراکز تحت پوشش ما به کرونا آلوده نشدهاند اما حفظ این وضعیت برای مراکز ما بسیار هزینهبر است چون در این شرایط پرسنل افزایش یافته و تجهیزات پزشکی مرتبط با بیماریهای تنفسی نیز در این مراکز تهیه شده است.
“