این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال به سرعت در حال رشد است هرچند میتوان با استفاده از تغییر سبک زندگی احتمال ابتلا به این بیماری و شدت مشکلات و عوارض ناشی از آن را کاهش داد.
پیشگیری از آلزایمر سالمندی بخشی از دوران زندگی است. در این دوران امکان ابتلا به بیماریهای جسمی و ذهنی افزایش مییابد. یکی از بیماریهای دوران سالمندی، بیماری آلزایمر است. علت دقیق بروز بیماری آلزایمر هنوز ناشناخته است و راه موثری برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد اما میتوان با اتخاذ شیوه زندگی سالم، احتمال ابتلای افراد در معرض خطر را کاهش داد.
تحقیقات متعدد که درکشورهای مختلف دنیا انجام شده، نشان داده است که برخی از موثرترین راهکارهای کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر شامل این موارد است:
سیگار نکشید مشروبات الکلی از دیگر عوامل تشدید احتمال بروز بیماری است از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید که شامل حجم قابل توجهی از میوه و سبزیجات باشد حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیتهای هوازی با شدت متوسط مانند دوچرخه سواری و پیادروی تند انجام دهید؛ یا تا جایی که میتوانید ورزش کنید اطمینان حاصل کنید که فشار خون شما از طریق آزمایشات منظم بررسی و کنترل میشود اگر دیابت دارید مراقب رژیم غذایی خود ادامه دهید و داروهای خود را بموقع و به اندازه تجویز شده مصرف کنید علایم اولیه آلزایمر آلزایمر ، در ابتدا با فراموش کردن وقایع و آموختههای اخیر فرد همراه است و بهتدریج خاطرات قدیمی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و تا آنجا پیش میرود که ممکن است فرد بیمار حتی آدرس خانه خود را فراموش کند. نام این بیماری را زیاد شنیدهایم و اگر بخواهیم روراست باشیم همه ما از ابتلا به آن هراس داریم. علایم اصلی این بیماری به شرح زیر است:
فراموش کردن مکالمات یا رویدادهای اخیر گم کردن مستمر وسایل شخصی فراموش کردن نام مکانها و اشیا پرسیدن سوالهای تکراری دشوار شدن تصمیم گرفتن یا قضاوت دشوار شدن بیان درست یک کلمه در ابتدای بروز بیماری ممکن است خلقیات بیمار نیز تغییر کند و اضطراب و پریشانی در او افزایش یابد. در کنار آشنایی با آلزایمر و علایم آن، خانواده و اطرافیان بیمار باید با بیماری و نحوه مراقبت از بیمار آشنا باشند تا راحتتر بتوانند با این بیماری کنار بیایند، در ادامه چند روش برای مراقبت از سالمندان مبتلا به آلزایمر بیان کردهایم که با مطالعه آن میتوانید بهتر از عزیزان مبتلا به آلزایمر خود نگهداری کنید.
مراقبت از بیمار مبتلا به آلزایمر آلزایمر یک بیماری پیشرونده است یعنی به مرور زمان پیشرفت میکند و عوارض آن بیشتر خود را نشان میدهد، پس اطلاع از ماهیت بیماری و روشهای مراقبت از بیمار اهمیت بسیاری دارد. پس از اینکه با این بیماری و علائم آن آشنا شدید وقت آن است که با روشهای مراقبت از این بیماران نیز آشنا شوید.
اشیایی را که میتواند باعث آسیب به بیمار شود از دسترس او خارج کنید. ورودی مناطق خطرناک مانند پلهها، اتاق کار و انبارها را قفل کنید. در هنگام ارتباط با بیمار، مراقب تن و لحن صدای خود باشید. اگر فرد بیمار مشکل ارتباطی دارد سعی نکنید که او را گیج کنید. با بیمار با گرمی، مهربانی و لطافت برخورد کنید. هنگامی با بیمار بیرون میروید حتما کاغذ یادداشتی که در آن نام و آدرس بیمار نوشته است را در جیب او قرار دهید تا اگر گم شد این کاغذ یادداشت، راهنمایی برای پلیس باشد. |شادمان|
منابع:
https://en.wikipedia.org/wiki/Alzheimer%27s_disease
https://www.nhs.uk/conditions/alzheimers-disease/symptoms/
https://www.alzheimers.net/care-options-for-alzheimers/
https://www.nia.nih.gov/health/alzheimers-caregiving-changes-communication-skills
https://www.alz.co.uk/research/statistics
https://www.tv3.ir/topic/details/2
“