سادهترین روشهای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر را بدانید.
به گزارش شادمان، آلزایمر یک بیماری است که هیچ درمان تأیید شده برای آن وجود ندارد، اما نتیجه تحقیقات نشان میدهد که مدیریت سبک زندگی و کاهش عوامل خطر میتواند مانع از ابتلا به این بیماری شود.
تغییر سبک زندگی، مهمترین عامل در پیشگیری از زوال عقل و آلزایمر است. پیروی از برنامه غذایی سالم، کاهش وزن، تحرک و فعالیت فیزیکی، خواب کافی و خودداری از استرس را میتوان از مهمترین عوامل در این زمینه دانست. در ادامه، ۹ راهکار مؤثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری، مورد بررسی قرار گرفتهاند.
۱٫ مکالمه به یک زبان دیگر را بیاموزید
به گزارش نشریه Neurology، دوزبانه بودن میتواند مهارتهای شناختی را به طور کلی تقویت کند و به طور میانگین، پیشرفت این بیماری را به میزان چهار سال به تأخیر بیاندازد.
۲٫ توان مغزی خود را تقویت کنید
به گفته محققان مرکز آلزایمر راش در آمریکا، افراد سالمندی که به طور مستمر به مطالعه کتاب و روزنامه میپردازند، جدول و معما حل میکنند یا بازیهای فکری انجام میدهند، احتمال خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان ۴۷ درصد کاهش میدهند.

۳٫ از برنامه غذایی مدیترانهای استفاده کنید
۴٫ قهوه بنوشید
به گزارش نشریه Alzheimer Disease افرادی که روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه مصرف میکنند، احتمال خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را به میزان ۶۵ درصد کاهش میدهند.
۵٫ فشار خون خود را کاهش دهید
بر اساس گزارش نشریه American Medical Association Neurology کنترل فشار خون، قبل یا در مراحل نخست ابتلا به آلزایمر میتواند عوارض این بیماری را به تأخیر بیاندازد و کاهش دهد.

تازهترین آمار سازمان جهانی بهداشت درباره فشار خون
ـ یکی از مهمترین اهداف بهداشت جهانی در زمینه بیماریهای غیر مسری، کاهش فشار خون بالا به میزان ۲۵ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی است.
دستور سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون
– درمان فشار خون در صورت افزایش
۶٫ اسیدهای چرب استفاده کنید
استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی سالمون، کولی، مغز گردو و سایر مواد غذایی یافت میشوند، با کاهش احتمال خطر ابتلا به آلزایمر و کند شدن اختلالهای شناختی، ارتباط دارند.
۷٫ سیگار نکشید
به گزارش نشریه Archives of Internal Medicine احتمال خطر ابتلای افرادی که در میانسالی سیگار میکشند، به بیماری آلزایمر، ۱۵۷ درصد بیش از افراد غیر سیگاری است. همچنین، ترک سیگار در سن پایینتر، به طور کلی موجب کاهش خطر احتمال ابتلا به زوال عقل میشود.
۸٫ تحرک داشته باشید

۹٫ استرس خود را کاهش دهید
به گزارش نشریه Neuroscience تجربیات استرسزا در زندگی با تشدید بیماری آلزایمر در ارتباط هستند. با وجود این، فعالیتهای کاهش دهنده استرس، مانند یوگا و مدیتیشن میتوانند موجب بهبود کارکردهای شناختی و کاهش شدت بیماری آلزایمر شوند.
آمار سازمان جهانی بهداشت درباره زوال عقل
– زوال عقل، نه تنها تأثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد، بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
نشانههای آلزایمر
بسته به پیشرفت بیماری و شرایط بدنی و محیطی هر فرد، نشانههای آلزایمر و زوال عقل متفاوت است، اما به طور کلی میتوان آنها را در سه مرحله مورد بررسی قرار داد.
– مرحله نخستین
در این مرحله، معمولا نشانهها بهتدریج نمایان میشوند، گرچه از جانب بیمار و اطرافیان، جدی گرفته نمیشوند. مراحل نخستین این بیماری، شامل فراموشیهای روزمره، از دست دادن توانایی ردیابی زمان و گمشدن در مکانهای آشنا است.
– مرحله متوسط
تغییر رفتار، از جمله سرگردانی و سؤال مکرر