به گزارش شادمان، افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به COVID-19 قرار دارند و در صورت بیماری، خطر مرگ آنها بیشتر است. به منظور پیشگیری از مرگ و میر در بیماری های عفونی مشابه، شناخت یافته های بالینی و عوامل خطر در ابتلا و مرگ افراد سالمند مورد نیاز است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، اطلاعات دموگرافیک، علائم و تظاهرات بالینی تمامی بیماران سالمند بالای ۶۰ سال بستری شده با تشخیص COVID19 در مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران که در بازه زمانی ۱ ساله، ۱ اسفند ماه سال ۱۳۹۸ الی اسفند سال ۱۳۹۹ پذیرفته شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. سپس اطلاعات در نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: از تعداد کل ۵۴۵۲۳ بیمار بستری شده در بازه زمانی ۱ ساله ، ۱۲۸۷۵ سالمند زن (۵۱/۰۵%) و مابقی (۱۲۳۴۳) نفر مرد بودند. تعداد ۳۵۱۲ سالمند فوت شدند، از این تعداد (۵۱/۶۵٪)۱۸۱۴ سالمند مرد و مابقی زن بوده اند. تعداد ۱۶۲۰۳ سالمند مبتلا در گروه سنی ۶۰ الی ۷۵ سال (سالمند جوان)، ۸۲۷۰ نفر در گروه سنی ۷۶ الی ۹۰ سال (سالمند پیر) و مابقی به تعداد ۷۴۵ نفر در گروه سنی ۹۰ سال به بالا (سالمند کهنسال) قرار داشتند.
نتیجه گیری: انجام اقدامات پیشگیرانه برای حمایت از سالمندان برای مقابله با همه گیری COVID–19، با تمرکز بر نیازهای ویژه سلامتی سالمندان، مانند: تغذیه مناسب، بهزیستی و ارتقای سلامت روان این گروه آسیب پذیر ضروری است.
منبع: سالمند