اما نکته ای که وجود دارد این است که کشورهای توسعه یافته، سن ۶۵ سالگی را مبنای تعریف سالمندی قرار می دهند و سازمان ملل نیز بر این عقیده است که افراد ۶۰ ساله، جمعیت سالمند یک کشور را تشکیل می دهند.
کارهایی که یک سالمند هرگز نباید انجام دهد
رمز اول: سبک زندگی سالم
سالمندی، دوره ای است که افراد سالمند باید پس از سال ها تلاش و کوشش بی وقفه، اوقات خود را به استراحت و لذت بردن از اندوخته های جوانی و خانواده، دوستان و عزیزان خود بگذرانند و بیش از پیش، آرامش داشته باشند تا سلامت جسمانی و روحی و روانی این گروه حساس جامعه به خطر نیفتد که در این میان، سبک زندگی سالم حرف اول را می زند تا جایی که می تواند به آن ها در حفظ دنیایی سرشار از آرامش کمک کند.
واقعیت این است که آن دسته از سالمندانی که در طول دوران جوانی خود برنامه ها و سبک زندگی سالمی داشته اند و از هر نوع مسئله ای که سلامت جسم و روان آن ها را تهدید می کرده است، دوری کرده اند در ادامه زندگی خود که دوره بسیار حساس سالمندی است هم مشکلی نخواهند داشت و کمتر در معرض آسیب های جدی قرار خواهند گرفت.
خطر سوءتغذیه در کمین سالمندان تنها
امّا افرادی که در طول زندگی، به ویژه دوران جوانی خود، هیچ گونه برنامه ای برای سالم زیستن نداشته اند بدون شک باید تلاش کنند تا عاداتی جدید را در زندگی خود به وجود آورند و از سبک زندگی سالم برای داشتن روحیه ای شاداب و خستگی ناپذیر برخوردار شوند تا این دوره زیبا اما حساس را به یکی از ماندگارترین دوران زندگی خود تبدیل کنند.
ورزش کردن
وی بیان کرد : از جمله کارهایی که هم خانوادهها و هم خودِ سالمندان باید به آن توجه داشته باشند ورزش کردن است. البته ورزش کردن میتواند یک نرمش ساده به خصوص ورزش صبحگاهی در کنار همسن و سالان خود باشد.
خوردن غذای سالم و مقوی
علت زمین خوردن سالمندان چیست؟
سیفی گفت: یکی از نکاتی که باید در خصوص سالمندانی که مشکل جسمانی دارند، توجه ویژه ای شود، تغذیه در راستای برطرف کردن آن مشکل است. چراکه اغلب سالمندان، در سنین بالا، دچار پوکی استخوان و معضلات دیگر استخوانی میشوند که در این حالت، یکی از اتفاقاتی که باید صورت گیرد، پیگیریهای دقیق و شرکت در جلسه های فیزیوتراپی و یا استفاده از مکملهای غذایی نظیر کلسیم و همچنین انجام دادن کارهایی است که میتواند در از بین بردن این مشکل به آنها کمک زیادی کند.
پرهیز از خوردن غذای مانده و فریز شده
تجدید دیدار با خانواده و دوستان
تقویت تعامل با دیگران
وی در پایان خاطرنشان کرد: آن چه در روحیه سالمند اثر زیادی دارد، سلامت روان، سلامت تغذیه و سبک رفتاری مناسب است که نه تنها خودشان بلکه خانواده و اطرافیان آن ها نیز نباید از این موضوع غافل باشند تا بتوانند دوره سالمندی شیرینی را برای این افراد عزیز به ارمغان بیاورند.
“