چرا دیابت ایجاد می شود؟
دیابت عوارض قلبی عروقی، نارساییهای کلیوی و اختلال های بینایی را، در صورت عدم کنترل به همراه خواهد داشت.
فاکتورهای مختلفی ابتلا به دیابت را افزایش میدهد: مانند سابقه فامیلی، بیماریهای لوزالمعده، برخی از عفونت ها، چاقی، فشار خون بالا، سن بالا، بالا بودن سطح چربی خون، نداشتن تحرک و نداشتن رژیم غذایی مناسب
تفاوت دیابت نوع یک و نوع دو چیست؟
1- در دیابت نوع یک، تخریب سلولهای بتا در پانکراس، موجب نقص تولید انسولین میشود.
۲- در دیابت نوع دو ، مقاومت پیش رونده ی بدن به انسولین وجود دارد که ممکن است به تخریب سلول های بتا پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود.
دو عامل ژنتیکی چاقی و کم تحرکی نقش مهمی در ابتلا فرد به دیابت نوع دو دارد.
چگونه ترشی مخصوص دیابتیها را درست کنیم؟
دیابت نوع یک، مزمنی است که وقتی پانکراس یا همون لوزالمعده انسولین کمی ترشح می کند یا انسولین ترشح نمی کند، رخ می دهد. ژنتیک و آلوده شدن به
ویروس های خاص می تواند باعث ابتلا به دیابت نوع یک شوند.
علائم ابتلا به دیابت نوع یک
دیابت بزرگسالی چیست؟
بهترین روش های موثر برای کاهش قند خون
علت ابتلا به دیابت نوع ۲ چیست؟
در بروز دیابت نوع ۲ عوامل متعددی وجود دارد همچون اضافه وزن، چاقی، عدم فعالیت بدنی، سن بالای ۴۰ سال، رژیم غذایی نامناسب و غذاهای پر کالری و غیر
مغزی و وراثت، نقش مهمی دارد.
نشانه های ابتلا به دیابت نوع ۲ کدامند؟
در بیماری دیابت نوع دو گاهی اوقات هیچ علامتی در بدن فرد مبتلا دیده نمی شود، در این گونه موارد افراد مبتلا ماه ها یا حتی سال ها بدون اینکه از این بیماری خود مطلع باشند به زندگی ادامه می دهند.
آیا کوهنوردی ورزش مناسبی برای سالمندان است؟
عوارض دیابت نوع دو برای سالمندان
عوارض درمان دیر هنگام دیابت باعث عارضه چشمی می شود که ممکن است به
نابینایی کامل ختم شود و یا بیماریهای قلبی عروقی که به روی قلب و رگهای خونی
اثر میگذارد و ممکن است موجب ایجاد سکته قلبی و مغزی و همچنین به نوروپاتی آسیب دیدگی اعصاب در صورت همراه شدن با مشکلات گردش خون و یا قانقاریا فرد بیمار مبتلا شود.
بایدها و نبایدهای غذایی دیابت برای سالمندان
چند علائم هشدار دهنده که افراد بالای ۴۰ سال باید جدی بگیرند
از جمله مواد غذایی و خوراکی های مضر که برای دیابتی ها اصلاً توصیه نمی شود و فرد دیابتی باید حداقل امکان از مصرف این خوراکی ها و مواد غذایی خودداری کند میتوان به کنسرو میوه، شیرغلیظ، گوشت سرخ شده، گوشت های چرب، پنیر معمولی، مرغ با پوست، خوراک لوبیای چرب، شیر پرچرب، ماست پنیر، خامه و بستنی معمولی، کره، روغن نباتی هیدروژن شده، سس مایونز معمولی، آرد سفید، سبزیجات پختهشده باکره، ترشی ها، مربای معمولی، آبمیوه های آماده، کنسرو شور سبزیجات، ماهی سرخ شده، ترشی کلم، اسنک های سرخ شده مانند چیپس های سیب زمینی، نان سفید، سیب زمینی سرخ شده و نوشابه اشاره کرد.
درمان دیابت سالمندان به کمک طب سنتی
سیر بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلولهای لوزالمعده و تحریک آن برای تولید انسولین است.
پیاز ؛ این گیاه تاثیر فوق العاده ای در کاهش قند خون دارد و روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.
شنبلیله یکی از پر مصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید. مقاومت انسولین توسط شنبلیله در بدن کاهش می یابد و باعث افزایش تعداد گیرنده های انسولین در گلبول قرمز و کنترل قند خون در بدن می شود. همچنین این گیاه با بکارگیری گلوکز در بافتهای پیرامونی میزان گلوکز خون را کاهش می دهد طریقه مصرف آن اینگونه است که دانه شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و بعد آن را بخورید.
آلوروا به عنوان گیاهی شفابخش شناخته شده است ژله ای که در قسمت داخل آن وجود دارد در کاهش گلوکز خون بسیار موثر است.
برگ انبه درمان موثری برای بیماری دیابت می باشد که کافی است برگ انبه را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید و سپس آب برگ را گرفته و آن را بخورید و یا برگ انبه را خشک کرده و آسیاب کنید و روزی دو بار با آب مصرف کنید.
قره قاط میوه ای است که اختلال های پر خطر دیابت مانند آسیب های چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد.
در همین رابطه دکتر یزدیان متخصص طب سنتی ضمن توصیه به مصرف گیاهانی همچون ریحان، بابونه، دارچین و زردچوبه برای کنترل قند خون در میان سالمندان و دگر سنین می گوید: ریحان گیاهی است که روند ترشح انسولین را آسانتر میکند و به طور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کند در درمان دیابت بسیار مفید است.
ریحان را می توان به صورت خام و یا اینکه در سالاد خود استفاده کنید و یا آن را به صورت دمنوش میل کنید.
همچنین به گفته وی زردچوبه از جمله مواد دارویی است که خواص شگفت انگیزی دارد که می توان به ضد سرطان بودن آن و درمان بیماریهای قلبی و از همه مهمتر کمک در درمان دیابت نیز اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: دارچین را اغلب به عنوان یک دارو چربی سوز میشناسند که در بعضی از داروهای کاهش وزن مقادیری از آن مشاهده میشود.
این گیاه میتواند به شدت باعث افزایش سوخت و ساز بدن شود علاوه بر چربی سوزی باعث کاهش قند خون در بدن میشود.
هنگام مصرف دارچین باید بدانیم که پختن دارچین در کنار مواد غذایی تا حد زیادی باعث کاهش خواص آن می شود پس ترجیح این است آن را به روی صورت خام به روی غذاهای خود ریخته و میل کنید.
بابونه دیگر گیاهی است که میتوان آن را به صورت خام و یا دمنوش و یا با چای مصرف کرد. این دمنوش می تواند تا حد زیادی باعث رفع خستگی در بدن و کاهش قندخون و انتقال آن به کبد شود.
حکیم کاظم کیانی در کتاب اسرار طب سنتی اشاره کرده است که می توانیم با استفاده از عرقیات گیاهی در درمان و یا کنترل دیابت کمک بسزایی کنیم.
هر روز ۲ الی ۴ فنجان یکی از عرقیات زیر را مانند: عرق بابا آدم، عرق خارشتر، عرق برگ گردو، عرق زرشک، عرق سیر، عرق شنبلیله، عرق کاسنی، عرق گزنه، عرق بولاغ اوتی و عرق تمشک برای درمان و یا کنترل بیماری دیابت مصرف کنیم.
همچنین می توانیم از ترکیب چند گیاه دارویی معجونی اثربخش برای درمان یا کنترل این معضل تهیه کنیم مانند: ۱۴۰ گرم گزنه سیاه را هفت قسمت کنید و یک
قسمت آن را در ۵ لیوان آب آنقدر بجوشانید تا سه لیوان باقی بماند و بعد آن را از صافی بگذرانید و به آب صاف شده سه استکان آب کاهو و یک استکان آب خیار اضافه
کنید و هرگاه خواستید همچون آب این معجون را بیاشامید و بقیه ۶ قسمت باقی مانده از این گیاه را به همین ترتیب در روزهای بعدی استفاده کنید.
میزان نرمال قند خون چقدر است؟
تنظیم قند خون با ورزش
همچنین ورزشهایی هم چون وزنه برداری که فشار زیادی به چشم ها وارد میکند زیاد مناسب افراد دیابتی نیست.
رابطه استرس با قند خون
با این که دیابت بیماری بسیار خطرناکی است و احتیاج به مراقبت ویژه ای دارد اما برخی از باورهای نادرست نیز در این بیماری وجود دارد مانند اینکه افراد دیابتی به بیماریهای مانند سرماخوردگی و آنفولانزا بیشتر دچار می شود که در واقع این باور غلطی است یا با گفتن این جمله که دیابت من جدی نیست که دیابت هرچند خفیف باشد باید کنترل شود که خطرات بزرگتری برای فرد نداشته باشد.
همان طور که می دانید بیماری دیابت بیشتر جوامع را درگیر خود کرده است که تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است داشتن تغذیه سالم،انجام حرکت ورزشی روزانه،ترک سیگار،کاهش وزن،کنترل فشار خون،کنترل سطح قند خون و مصرف به موقع داروهای تجویزی پزشک میتواند در کنترل و یا درمان این بیماری موثر باشد.
“