او ادامه داد: بر اساس مطالعات موجود، افراد مسن و همچنین سایر سنین که بیماری های زمینه ای جدی دارند ممکن است در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به شکل شدید بیماری باشند.
ترابی بیان کرد: بر اساس مطالعات موجود تا به امروز، کسانی که در معرض خطر بیماری ۱۹-COVID از نوع شدید هستند عبارتند از افراد ۶۰ سال و بالاتر، افرادی که در خانه سالمندان یا مراکز نگهداری طولانی مدت زندگی می کنند همچنین افراد مبتلا به بیماری های مزمن ریه یا آسم با شدت متوسط تا شدید ۴ بوده باید بیشتر از خود نسبت به دیگران در زمینه پیشگیری از بیماری کرونا مراقبت کنند.
چه نکاتی هنگام خرید ماهی باید رعایت شود؟
کدام افراد بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟
اهمیت تغذیه سالمندان برای مبتلا نشدن به کرونا
.jpg)
مصرف پروتئین

نوشیدنی هایی که فشار خون بالای شما را کنترل می کند
مکمل ویتامین D

مصرف لبنیات
ترابی اضافه کرد: هر واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا ۶۰-۴۵ گرم پنیر به اندازه دو قوطی کبریت است و دریافت کافی ویتامین D نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با کرونا ویروس کووید ۱۹ دارد.
ویتامین B6
ترابی بیان کرد: در سالمندان توانایی جذب ویتامین B12 نیز کاهش می یابد. برای پیشگیری از کمبود این ویتامین که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، لازم است مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ روزانه مصرف شود.
او در ادامه متذکر شد: کمبود ویتامین B6 به علل مختلف در این سنین شایع است زیرا با بالا رفتن سن، سوخت و ساز این ویتامین افزایش و جذب آن کاهش می یابد. از طرف دیگر مصرف ناکافی گوشت دریافت این ویتامین را نیز کاهش می دهد. مصرف روزانه منابع غنی این ویتامین از جمله انواع گوشت، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات کامل، سبوس دار به تامین این ویتامین و تقویت سیستم ایمنی بدن سالمندان کمک می کند.
.jpg)
منابع غذایی دارای آهن
ترابی بیان کرد: آهن از دیگر ریزمغذی هایی است که در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد. سالمندانی که بدلیل دریافت کم منابع غذایی آهن دچار کمبود آهن و کم خونی می شوند، مقاومت کمتری در مقابل عفونت ها و بویژه ویروس کرونا دارند. گوشت قرمز، مرغ، ماهی از منابع غنی آهن هستند.
او ادامه بیان کرد: حبوبات و زرده تخم مرغ، سبزی هایی مثل جعفری، برگ چغندر، برگ های تیره کاهو، انواع خشکبار و مغزها نیز به تامین آهن مورد نیاز بدن کمک می کنند.
مصرف چای خصوصا بلافاصله بعد از غذاهای گیاهی نکات تغذیه ای برای حفظ سلامت سالمندان در دوران شیوع بیماری کرونا از جذب آهن جلوگیری می کند بنابر این سالمندان باید از مصرف چای از یک ساعت قبل تا ۲ ساعت بعد از غذا خودداری کنند.
تاثیر لیموترش در بهبود بیماری ها

وی خاطر نشان ساخت: ریزمغذی روی نیز در افزایش ایمنی بدن نقش دارد. کمبود دریافت روی از منابع غذایی در سالمندان شایع است. بعلاوه ممکن است با بالا رفتن سن، جذب روی در بدن کمتر شود.
برخی از داروها مانند مکمل کلسیم در صورت مصرف همزمان با غذاهای حاوی روی می توانند سبب کمبود روی در بدن شوند.
ترابی گفت: گوشت، شیر و لبنبات، تخم مرغ و حبوبات از منابع غنی روی می باشند. بطور کلی با مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین بخصوص پروتئین حیوانی هر دو ریزمغذی آهن و روی تامین می شود.
منابع غذایی دارای منیزیوم
منیزیوم یکی از املاح موثر در استحکام و مقدار توده بدن است.
منابع غذایی حاوی منیزیوم عبارتند از: آجیل، لوبیای سویا، انواع گوشت ها
مصرف زیاد مواد قندی و شیرین، غذاهای چرب و سرخ شده و پرنمک موجب تحریک سیستم ایمنی می شوند و مصرف آنها برای سالمندان توصیه نمی شود.
ترابی اضافه کرد: سالمندانی که دچار بیماری های مزمن از جمله دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی هستند لازم است کماکان رژیم غذایی معمول خود را با مشورت کارشناسان تغذیه رعایت کنند.
“