تاثیرات خواب بر کالری مصرفی
وی با اشاره به اینکه خواب یک نیاز غیر قابل چشم پوشی است، گفت:
مطالعات نشان داده است که افرادی که خواب کافی ندارند بیشتر از دیگران دارای اشتهای کاذب و تمایل به دریافت کالری بیشتری دارند؛ بنابراین کم خوابی با ایجاد اختلال در هورمونها، افزایش هورمون گرلین (هورمون اشتها) و کاهش هورمون لپتین (هورمون سیری)، اشتها را تحت تاثیر قرار میدهد.
کم خوابی را باید یکی از فاکتورهای دانست که باعث چاقی و اضافه وزن دانست.
فدایی گفت: خواب به میزان کافی نه تنها می تواند موجب تجدید انرژی شما شده و تسریع روند بهبودی از بیماری کمک کند، بلکه در کنترل میزان غذا خوردن شما نیز نقش دارد.
او بیان کرد: زمانی که میخواهید کاهش وزن داشته باشید، باید خواب مناسب و کافی را مدنظر قرار دهید. اما خواب بیش از حد نیز میتواند نتیجه معکوس داشته باشد.
این متخصص گفت: همچنین در یک زمان مشخص بخوابید. زمانی که میخواهید بدن خود را برای کاهش وزن آماده کنید، بهتر است یک برنامه منظم برای خواب خود داشته باشید. سعی کنید همیشه در یک زمان مشخص بخوابید.
خواب کم و بیکیفیت میتواند شما را چاق کند. افرادی که خواب کافی و مناسبی ندارند معمولا بیشتر از دیگران دچار اضافه وزن و چاقی میشوند. بنابر مطالعات انجام شده، خواب کوتاه در ۸۹ درصد از بزرگسالان باعث اضافه وزن شده است.
تاثیرات خواب روی وزن افراد بر اثر عوامل مختلفی مانند به هم ریختن هورمونها و عدم انگیزه کافی برای ورزش کردن است.
اگر قصد دارید وزن خود را کاهش دهید، کیفیت و مدت زمان خوابتان را، بهتر و بیشتر کنید.
بیشتر بخوانید :
تاثیرات خواب بر ورزش کردن
یک مطالعه بر روی بازیکنان تیم بسکتبال نشان داد که بازیکنانی که خوب میخوابند، سرعت، دقت، زمان واکنش و سلامت روان بیشتری نسبت به سایر بازیکنان دارند.
بر اساس آمار به دست آماده روی ۲۸۰۰ زن، زنانی که خوب نمیخوابند، آهستهتر راه رفته و قدرت بدنی کمتری دارند.
تاثیرات خواب بر تمرکز و بهرهوری
خواب روی شناخت، تمرکز و عملکر مغز تاثیر میگذارد. تمام این عوامل میتواند بر اثر کم خوابی دچار اختلال و تاثیرات منفی شود.
مطالعات بر روی کارآموزان پزشکی نشان میدهد که ۳۶ درصد از خطاهای پزشکی مربوط به کارآموزانی است خواب کافی ندارند.
مطالعات دیگری نشان میدهد که عدم خواب کافی نشانههایی مشابه با مسمومیت با الکل نیز میتواند داشته باشد.
خواب خوب موجب تقویت حافظه در بزرگسالان میشود.
تاثیرات کم خوابی بر بیماریهای قلبی و سکته
کم خوابی با بیماریهای قلبی و سکته، ارتباط مستقیم دارد. بررسیها نشان میدهد که افرادی که ۶ تا ۸ ساعت میخوابند، کمتر از دیگران دچار بیماریهای قلبی و سکته میشوند.
تاثیرات خواب بر متابولیسم و دیابت نوع ۲
خوابیدن بر روی میزان قند خون و ترشح هورمون انسولین نیز تاثیر میگذارد.
بر اساس مطالعات، مردان جوانی که کمتر از ۴ ساعت میخوابند بیشتر در معرض دیابت نوع ۲ قرار میگیرند؛ بنابراین کمبود خواب میتواند تاثیرات منفی روی قند خون بگذارد.
کمبود خواب و افسردگی
بیماریهایی مانند افسردگی میتواند با کمبود خواب ارتباط مستقیم داشته باشد. تحقیقات نشان داده است که بیش از ۹۰ درصد افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، خواب کافی ندارند همچنین کسانی که دچار اختلالات خواب مانند آپنه انسدادی یا بی خوابی هستند، بیشتر در معرض افسردگی قرار میگیرند. خواب بد حتی میتواند سبب افزایش خطر خودکشی نیز شود.
تاثیرات خواب بر سیستم ایمنی بدن
کم شدن خواب روزانه شما، سیستم ایمنی بدنتان را تحت تاثیر قرار میدهد.
در یک تحقیق، افراد را به مدت ۲ هفته در معرض ویروس سرماخوردگی قرار دادند، افرادی که کمتر از ۷ ساعت خوابیده بودند تقریبا ۳ برابر بیشتر از افرادی که ۸ ساعت خوابیدند، دچار سرماخوردگی شدند
“