سلمان نژاد با بیان اینکه این فراکسیون ایجاد شد تا به صورت مستقل با دستگاههای خارج از مجلس در این حوزه فعالیت کنند، ادامه داد: قوانین در خصوص سالمندان کم است، سهم سالمندان در جمعیت کل کشور ۱۰ درصد است که رقم کمی هم نیست و ناهماهنگی موجود در بین دستگاهها با راه اندازی این فراکسیون حل خواهد شد. همچنین سالمندان تا امروز متولی خاصی نداشتند.
وی گفت: سندملی سالمندان ایجاد و امسال این سند به تمامی دستگاهها ابلاغ شد که برای اجرای این سند نیاز به قوانین جدیدی است و مجلس با قانون گذاری در این خصوص میتواند دستگاههای اجرایی برای انجام وظایفشان که در این سند تعریف شده، مجاب کند.
دبیر اجرایی فراکسیون سالمندان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشور ما کشور جوانی است، افزود: با پدیده سالمندی به تازگی روبه رو شده ایم بر خلاف کشورهای توسعه یافته که ۱ تا ۱.۵ قرن با این موضوع درگیر هستند ما به تازگی درگیر شده ایم اگر دقت کافی در این مورد داشته باشیم میتوانیم در بحث درآمدی، سلامت، معیشت و… سالمندان رسیدگی کنیم.
سلمان نژاد با اشاره به اینکه سلامت سالمندان در ابعاد مختلف جسمی، روحی، اجتماعی، معنوی است، تصریح کرد: این فراکسیون راه اندازی شد تا مجلس با کمک دبیرخانه شورای ملی سالمندان و دستگاههای اجرایی اقدامات اصلاحی برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان داشته باشد. برنامه ریزی در خصوص سالمندان باید از دوران کودکی، جوانی و میانسالی انجام شود و آموزشهای لازم درباره دوران سالمندی به افراد داده شود تا دوران سالمندی باشکوهی را تجربه کنند و کرامت سالمندان در این دوران حفظ شود.
وی درباره اولین برنامههایی که این فراکسیون در دستور کار قرار دارد، گفت: برخی از مسائل نیازمند تامین منابع وسیعی است و بحث مراقبت از سالمندان موضوع مهمی است که باید مدنظر باشد، درست است که در جامعه ما نگهداری از سالمندان خانواده محور است، اما اگر نگاهی به زندگی شهر نشینی کنیم متوجه سالمند آزاریهای زیادی خواهیم شد. موضوع توانمندسازی سالمندان موضوع بسیار مهمی است.
سلمان نژاد با تاکید بر اینکه در کنار این موضوعات باید به دو موضوع سلامت و امنیت درآمدی توجه ویژهای شود، ادامه داد: این دو موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و قاعدتا در فراکسیون سالمندان باید معضلات جدی این روزهای سالمندان تمرکز شود همچنین باید آموزشهای مختلفی در خصوص سلامت سالمندان به آنها داده شود البته سلامت سالمندان در حوزههای مختلف است و هدف در حوزه سلامت سالمندان، پیشگیری و مراقبت است.
دبیر اجرایی فراکسیون سالمندان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دوران سالمندی غول بیماری است، گفت: سالمندان با بیماریهایی مانند مشکلات عضلانی، قلبی، سرطانی، عدم توجه به سلامت، سبک زندگی، زمین گیری و… دست پنجه نرم میکنند علاقهمند هستیم در تمام ابعاد حوزه سلامت سالمندان اقدامات خوبی داشته باشیم.
سلمان نژاد با بیان اینکه متاسفانه در ایران بیمه مراقبت از سالمندان نداریم، ادامه داد: این بیمه برای این کار مهم است هنگامی که فردی پدر سالمندی دارد که نیازمند فیزیوتراپی است و اگر فیزیوتراپ به خانه آمد بیمه مراقبتی این هزینه را پرداخت میکند و یا ما سالمندان تنهایی داریم که توانایی پخت غذا ندارند اگر بیمه مراقبتی داشته باشند یک فرد بدون دریافت هزینه و تحت پوشش بیمه این کار را برای سالمندان میتواند انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه بیمه مراقبتی نیازمند منابع زیادی نیست، افزود: اگر مبالغی از افراد در دوران جوانی برای بیمه مراقبتی دریافت شود و این بیمه یک قانون شود میتوانند از مزایای این بیمه در دوران سالمندی بهرهمند شوند.
دبیر اجرایی فراکسیون سالمندان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از ۹ میلیون جمعیت سالمندی در ایران فقط یک دهم این جمعیت در خانه سالمندان است، خاطرنشان کرد: طبق پیش بینیها در سال ۲۰۵۰ جمعیت ایران ۹۰ میلیون نفر میشود و ۳۰ میلیون نفر از این جمعیت را سالمندان تشکیل میدهند و هنگامی که جامعه سالخورده میشود نیازمند خدمات بیشتری است و سیاست جامعه باید به صورتی باشد که بدانیم ۳۰ سال آینده چه کمکهایی میتوانیم به این گروه کنیم.
“