علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه کوتاه مدت در دوران سالمندی آغاز شده و از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشهگیری و … را به دنبال دارد.
این بیماری می تواند زمینه ارثی داشته و یا ناشی از شرایط اجتماعی اقتصادی خانواده داشته باشد. بنابر این توجه و حمایت از سالمندان (با آنها برای آنها) به عنوان قشر آسیبپذیر و تشخیص به موقع این بیماری میتواند آسیب های پیش رو را کمتر کرده و روند افزایش بیماری را تحت کنترل فرد و خانواده قرار دهد.
به گفته انجمن جهانی آلزایمر، ۱۰ علامت و نشانههای اولیه آلزایمر عبارتند از: ۱ _از دست دادن حافظه که زندگی روزمره را مختل میکند، ۲ _ چالشهایی که در برنامهریزی و یا حل مشکلات با آنها مواجه میشویم، ۳_ دشواری در انجام کارهای عادی، ۴ _ سردرگمی مکانی و زمانی، ۵ _ مشکلات ادراک دیداری و ارتباطات فضایی، ۶ _ اختلالات زبان گفتاری و نوشتاری، ۷ _ گم کردن اشیاء و فراموشی، ۸ _ ضعف یا کاهش قضاوت، ۹ _ کنارهگیری از فعالیتهای کاری و اجتماعی، ۱۰ _ تغییرات در حالات، رفتار و شخصیت.
باید در نظر داشت درصورتی که این علائم را درخود و دیگران مشاهده کردید، نباید آنها را نادیده بگیرید و حتما باید به پزشک مراجعه کنید، زیرا با تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر و شروع درمان زودهنگام، میتوان از بروز معلولیتهای ناشی از این بیماری پیشگیری کنید.
سازمان بهداشت جهانی مجموعهای از دستورالعمل را برای کاهش ریسک زوال عقل منتشر کرده که از آن جمله، میتوان به انجام فعالیت بدنی، ترک دخانیات، ملاحظات تغذیهای، اختلالات ناشی از مصرف الکل، ملاحظات شناختی، تعاملات اجتماعی، مدیریت وزن، مدیریت فشارخون، مدیریت دیابت شیرین، مدیریت اختلالات چربی خون، مدیریت افسردگی و مدیریت کمشنوایی اشاره کرد.
“