مدیر اداره سلامت افزود: با افزایش رسوب در سرخرگها، تصلب شرایین به وجود میآید که باعث باریک و سفت شدن رگها میشود. گرفتگی رگها در قسمتهای مختلف بدن میتواند ناراحتیهای متعدد از جمله کاهش جریان خون به قسمتهای تحتانی پا و بدن، درد قفسه سینه، بیماری قلبی، حمله قلبی و یا سکته، ایجاد کند.
به گفته نوعی علت اصلی گرفتگی رگها، مصرف غذاهای آماده حاوی چربیهای اشباع شده، سموم و مواد شیمیایی است و پیروی از یک رژیم غذایی سالم، راهکاری مطمئن برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی است.
وی در ادامه برخی از مواد مواد غذایی مفید برای قلب را به شرح زیر بیان کرد:
میوه و سبزیجات
– خوردن حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در روز، احتمال خطر مرگ بر اثر بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی، سکته قلبی و سرطان را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
برای حداکثر استفاده از مواد مغذی موجود در میوه و سبزیجات، سعی کنید در روز به جای استفاده از یک نوع میوه و سبزی از انواع مختلف آنها استفاده کنید.
کربوهیدراتهای نشاستهای
مصرف غلات کامل از خطر پیشرفت بیماریهای قلبی پیشگیری کرده و باعث کاهش سطح کلسترول خون نیز میشود.
حدود یک سوم از غذای ما باید بر اساس کربوهیدراتها باشد که نیمی از آن را غلات کامل تشکیل دهند.
ماهی چرب
– مصرف منظم اسیدهای چرب امگا ۳ ، خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن پس از حمله قلبی را افزایش میدهد و از تشکیل لخته خون در عروق کرونر نیز پیشگیری میکند.
سعی کنید در هفته دوبار ماهی بخورید که یک بار آن ماهی سفید و بار دیگر آن ماهی چرب مانند سالمون و تن تازه باشد.
چربی بدن ما برای انجام مناسب وظایفش نیاز اساسی به مقداری چربی دارد ولی اکثر افراد بیش از مقداری که بدنشان لازم دارد چربی مصرف میکنند. با کاهش مقدار زیادی از چربیهایی که مصرف میکنیم میتوانیم کلسترول خونمان را تا حد مطلوبی کاهش دهیم. سعی کنید از گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی و لبنیات کم چرب در برنامه غذاییاتان استفاده کنید.
نوعی در ادامه به تشریح دیگر مواد غذایی که برای قلب مفید است، پرداخت و گفت: – کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، کلم بروکلی، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه ، لوبیا سبز، نخود سبز، لویبا قرمز، لویبا چشم بلبلی ، نخود خشک وعصاره مخمر دارای ویتامین های گروه ب خصوصا” اسید فولیک هستند. تحقیقات متعددی نشان داده اند که اسید فولیکی که به طورطبیعی درموادغذایی یافت می شود، می تواند سبب کاهش ماده ای درخون به نام ” هموسیستئین “(۲) شود و به این ترتیب از ابتلا به تصلب شرایین پیشگیری می کند.که این ماده مستقیما به دیواره رگ ها آسیب می رساند و سبب تشکیل رسوب های چربی می شود. تخمین زده شده است که افزایش دریافت روزانه اسید فو لیک به میزان۱۰۰ میکروگرم، سبب کاهش مرگ های مرتبط با بیماری کرونر قلبی به میزان ۷ درصد در مردان و ۵ درصد در زنان می شود.
– درجوامعی که مقادیر فراوانی از ماهی های روغنی را مصرف می کنند ، مشاهده شده است که شیوع بیماری های کرونر قلبی کمتر از جوامعی است که مقدار کمی ماهی مصرف می کنند. ماهی های روغنی از قبیل : ماهی خالمخالی، آزاد و سایر ماهی ها از قبیل قباد، حلوا، شیر، کیلکا و اوزون برون دارای اسیدهای چرب مفیدی می باشند.
“