رابطه جنسی سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است. راههای مقابله با کاهش میل جنسی در سالمندان در دوران سالمندی، برخی از موقعیتها و داروها ممکن است میل و عملکرد جنسی تان را کم کنند.
اما فکر نکنید اگر بیش از ۵۰ سال دارید، زندگی جنسی تان از بین رفته است. هنوز میتوانید از برقراری رابطه جنسی لذت ببرید. با مطالعه و اجرای توصیههایی که در این نوشتار آمده میتوانید هیجان و لذت برقراری رابطه جنسی را به خود و همسرتان هدیه بدهید.
۱- ورزش منظم اگر تفننی ورزش میکنید بهتر است رویه تان را عوض کنید. سرعت و شدت حرکات ورزشی را بیشتر کنید تا عرق کنید. فواید ورزش کردن و حفظ تناسب اندام عبارتند از:
– تقویت عضلات بدن، بهبود خلق و خو، افزایش تواناییهای جسمیو روحی، افزایش ترشح مواد شیمیایی مغز که خلق و خو را بهبود میبخشند.
– ورزش منظم میتواند به حفظ تناسب اندام، افزایش اعتماد به نفس و بهبود کیفیت رابطه جنسی در سالمندی کمک کند.
– ورزش منظم به افزایش حس برانگیختگی زنان کمک میکند.
– انجام دادن منظم تمرینهای کگل نقش اساسی در تقویت عضلات کف لگن زنان ایفا میکند.
یافتههای پژوهشگران مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد نشان میدهند، مردانی که ورزش میکنند کمتر با اختلال نعوظ دست و پنجه نرم میکنند.
اگر دوچرخه سواری میکنید، مطمئن شوید زین دوچرخه تان راحت است. نشستن طولانی مدت روی زین راحت ، خطر بروز اختلال نعوظ را کم می کند.
چند توصیه برای رابطه جنسی سالمندان
۲- امتحان کردن موقعیتهای تازه و جذاب پس از گذشت چند دهه از زندگی مشترک ممکن است بخواهید موقعیتهای جذابی بسازید. اجرای توصیه های زیر میتواند مفید باشد: -موقعیتهای جنسی متفاوت را امتحان کنید. – شرایط و فضای رومانتیک بسازید.
– از تختخواب بیرون بیایید و فضای تازه ای برای عشق بازی بسازید.
– همراه همسرتان حمام کنید.
۳- تنها به رابطه جنسی فکر نکنید اگر شما یا همسرتان توانایی برقراری رابطه جنسی را ندارید، نگران نشوید. گزینههای دیگری برای لذت بردن وجود دارد. یکی از ساده ترین و صمیمانه ترین کارها بوسیدن، لمس کردن و فرستادن پیامهای عاشقانه است.
۴- راحت باشید اگر درد آرتروز رابطه جنسی تان را آزار دهنده کرده، راه دیگری برای لذت بردن از رابطه جنسی پیدا کنید. موقعیتی تازه و راحت را امتحان کنید. اگر پشت درد آزارتان میدهد، بهتر است موقعیت دیگری که در آن احساس درد کمتری دارید را آزمایش کنید. پیش از برقراری رابطه جنسی حمام کنید و داروی ضد درد بخورید.
۵- عوارض داروها عوارض جانبی داروهایی که مصرف میکنید ممکن است عامل بروز مشکلات جنسی باشند. داروهایی که نقش زیادی در بروز مشکلات جنسی ایفا میکنند عبارتند از:
– داروهای ضد افسردگی
– داروهای ضد حساسیت
– داروهای فشار خون
– داروهای کاهش دهنده کلسترول خون
اگر فکر میکنید مصرف دارو تاثیر منفی بر رابطه جنسی تان گذاشته است با پزشک تان مشورت کنید.
۶- برقراری رابطه جنسی آرام پس از بیماری و عمل جراحی چنانچه همسرتان دوره بیماری خاصی را طی کرده و یا عمل جراحی انجام داده است، باید مدارا کنید تا دوران نقاهت تمام شود و پس از صدور مجوز پزشک اقدام به برقراری رابطه جنسی کرده و رابطه را با بوسیدن و لمس کردن اندامهای همسرتان آغاز کنید.
۷- گفت و گو با همسر
از نگرانیها درباره زندگی جنسی، از حس تان نسبت به بدن تان و … با همسرتان حرف بزنید. اگر کیفیت رابطه جنسی تان پایین است یا توانایی برقراری رابطه زناشویی را ندارید بهتر است با مشاور متخصص ، مشورت کنید. برخی از زوجین میانسال کیفیت رابطه جنسی شان با افزایش سن حتی بهتر میشود.
سایر مواردی که باید در ذهن خود به آن توجه داشته باشید بروز بیماریهای مقاربتی: ممکن است فکر کنید بیماریهای مقاربتی فقط مشکل جوانان است. اما سن مانع ابتلا به بیماری ایدز، سفلیس، تبخال تناسلی و … نیست. پس رعیت نکات بهداشتی را فراموش نکنید.
زمان مراجعه به پزشک: با بالا رفتن سن، در بدن تغییراتی رخ می دهد که عملکرد جنسی ما را تحت تاثیر قرار میدهد. پس از یائسگی، بعضی از زنان ممکن است با برخی مشکلات دست و پنجه نرم کنند که نتیجه اش رابطه جنسی دردناک است. مشکل را با همسرتان در میان بگذارید و اگر مشکل رفع نشد با پزشک مشورت کنید.
برخی از مردان نیز ممکن است از اختلالاتی ذر این سن رنج ببرند که می بایست به پزشک مراجعه کنند. افرادی که از اندام شان راضی نیستند و با مشکل تصویر بدن (body image problem) دست و پنجه نرم میکنند از رابطه جنسی لذت نمیبرند و باید به متخصص مشاوره یا روان شناس مراجعه نمایند.
نوشته حسین صرافی
منبع: webmd.com