مادرم ۵۵ ساله است. وقتهای بیکاری در خانه جدول حل میکند یا کتابی ورق میزند. با این حال اما مدتهاست که اصرار دارد در گوشیاش اینستاگرام داشته باشد تا از اخبار روز دنیا عقب نماند. برایش اینستاگرام نصب کردم و هر روز سوالاتش را جواب میدهم. فکر میکردم خیلی دیرتر بتواند استفاده از این ایلیکیشن را یاد بگیرد اما بر خلاف تصوراتم بعد از ۴ ماه میتواند صفحه شخصیاش را به راحتی اداره کند.
پدرم سنش از ۶۰ سال گذشته است. حوصله رانندگی ندارد. میگوید روی موبایلش برنامه تاکسی یابهای اینترنتی را نصب کنم تا هر وقت که حوصله رانندگی نداشت ماشین بگیرد و به کارهایش برسد. فکر میکردم پیدا کردن مقصد روی نقشه تهران برایش سخت باشد اما او عینکش را میزند و خیلی دقیق مسیر را روی نقشه پیدا میکند و درخواست ماشین میکند.
کار با تکنولوژی به جای حل کردن جدول همه ما اما اشتباه میکنیم. چرا؟ چون در ناخودگاه همه افراد این موضوع حک شده که با بالا رفتن سن میزان یادگیری پایین میآید. این موضوع تا حدودی درست است اما آشنایی با تکنولوژی و اپلیکیشن های مخصوص سالمندی به دلیل تازه بودن فرایندی که دارد میتواند برای سالمندان جذاب باشد و آنها از کلیشههای قدیمیدور کند. به یاد داشته باشید این روزها برای جلوگیری از آلزایمر حل کردن جدول دیگر توصیه نمیشود بلکه کار با تکنولوژی و اپلیکیشنهای مختلف و حتی بازی «انگری برد» به افراد میانسال پیشنهاد میشود. آشنایی سالمندان با تکتولوژی ،مغز را به حرکت وا میدارد و میتواند چرخه زوال و بیماری آلزایمر را به تعویق بی اندازد. بد نیست بدانید کشور انگلستان برای آشنایی سالمندان با تکنولوژی سالانه بودجه زیادی اختصاص میدهد تا با این کار سالمندان را از انزوا و تفکرات منفی خارج کند . آنها را وارد دنیای تازه ای کند. شاید خنده دار به نظر بیاید اما همان اندازه که فضای مجازی و تکنولوژی برای کودکان آسیب پذیر است، ورود افراد میانسال به این فضا، کاملا کمک کننده است و توصیه میشود.
در کافه بازار کلمه سالمند را جستجو کنید در تمام دنیا اپلیکیشن های مخصوص سالمندی برای سالمندان طراحی شده تا این قشر را با تکنولوژی آشتی دهد. اپلیکیشنهایی که پیچیده نیستند و هر کاربری به راحتی میتواند از آنها استفاده کند. اگر در کافه بازار هم جستجو کنید به اپلیکشینهای زیادی میرسید که مخصوص سالمندان است. البته این اپلیکیشنها بیشتر سلامتی سالمندان را مد نظر قرار داده است.
به عنوان مثال یکی از این اپلیکیشن ها برای یادآوری قرص سالمندان طراحی شده تا به آنها یادآوری کند در هر ساعتی چه دارویی را باید مصرف کنند. ویژگی مهمیکه اپلیکیشنهای مخصوص سالمندی دارند این است که در اکثر آنها از فونتهای درشت استفاده شده و همچنین به راحتی قابل استفاده هستند.
اپلیکیشن«دوران سالمندی و پیری» پر است از توصیههایی که میتواند سبک زندگی سالمندان را بهبود ببخشد. این اپلیکیشن در رده اپلیکیشنهای آموزشی است و بیشتر هم روی موضوعات سلامتی و ورزش سالمندی تمرکز دارد.
اپلیکیشن« مراقبت از سالمندان» هم از جمله اپلیکیشن های مخصوص سالمندی است که در کافه بازار قرار گرفته شده تا با نصب آن کاربران بتوانند استفادههای مفیدی کنند. این اپلیکیشن بیشتر روی موضوعات تغذیه و سلامتی تمرکز دارد. موضوعی که برای سالمندان اهمیت زیادی دارد. این اپلیکیشن علاوه بر سلامت جسم، سلامت روح را هم در نظر گرفته و تلاش میکند با ارائه مطالب امید بخش این قشر از جامعه را از افسردگی دور کند.
اپلیکیشن«سالمند سالم» اما شکل جدیدی تری دارد. در توضیح این اپلیکیشن نوشته شده:« این نرم افزار با هدف افزایش اگاهیهای خود مراقبتی عموم مردم خصوصا سالمندان و کسانیکه از سالمندان نگه داری میکنند تهیه شده است.» این نرم افزار در رده نرم افزارهای سرگرمیقرار میگیرد و میتواند برای اوقات فراغت آنها مناسب باشد.
اپلیکیشنهای دیگری هم هستند که هر کدام در حوزه سبک زندگی قرار میگیرد و برای بهتر شدن زندگی سالمندان مناسب هستند.شما با یک جستجوی ساده می تواند به نرم افزارهای متفاوتی برسید و بسته به اینکه دنبال چه محتوایی هستند آن را روی گوشی پدر و مادرهایی که وارد دنیای سالمندی شده اند ، تصب کنید و طرز استفاده از آنها را به آنها آموزش دهید. بعضی از بازیها میتواند به زندگی آنها هیجان وارد کند و از رخوت دوران پیری دور نگه دارد.

“