مراقبت در خانه یکی از راه های مقابله با آسیب دیدگی سالمندان مبتلا به اختلالات بینایی است. این کار نمیتواند بینایی را به آنها بازگرداند اما کیفیت زندگی آنها را افزایش میدهد.
مراقبت خانگی و نابینایی نابینایی با کاهش کیفیت زندگی و به خطر افتادن سلامت ارتباط دارد. برای مثال، سالمندانی که با نابینایی دست و پنجه نرم میکنند همیشه آسیب دیده هستند. علت اصلی آسیب دیدگی آنها عدم شناخت اشیا و محیط خانه است. وجود فردی که از سالمند نگهداری و راهنمایی کرده و خطر آسیب دیدگی را کم کند الزامیاست.
در صورت غیبت همسر یا یکی از اعضای خانواده، پرستار میتواند به سالمند در موارد زیر کمک کند:
– زندگی اجتماعی محققان دریافته اند، سالمندانی که از ضعف بینایی رنج میبرند کمتر در فعالیت های اجتماعی مشارکت میکنند و منزوی هستند. وجود پرستار یا یکی از اعضای خانواده، خروج از خانه و ملاقات کردن با دوستان را برای سالمندانی که ضعف بینایی دارند ساده تر میکند. پرستار میتواند ارتباط سالمندانی که ترجیح میدهند در خانه بمانند را با هر یک از دوستان و اعضای خانواده آنها برقرار کند.
– خود مراقبتی محدودیت هایی که ضعف بینایی ایجاد میکند مهارت ها و توانایی های سالمندان را از بین میبرد. پرستار یا یکی از اعضای خانواده باید در لباس پوشیدن، مراقبت از بدن، حفظ بهداشت روزانه و غذا خوردن به آنها کمک کنند.
– انجام دادن فعالیت های خانگی برای سالمندانی که با ضعف بینایی دست و پنجه نرم میکنند بسیار دشوار است. آنها میتوانند از کمک پرستار یا یکی از اعضای خانواده برای خرید مواد غذایی، نظافت خانه، شست و شوی ظروف، اتو کردن لباس ها و … بهره مند شوند.
پیشگیری از حادثه پیشگیری کردن از بروز حادثه برای سالمندانی که از مشکلات بینایی رنج میبرند اهمیت زیادی دارد. پرستار خطرات – پله ها، داروهایی که برچسب های شان ناخوانا است، مواد شیمیایی، اشیاء تیز و داغ و … – را مشخص و یادآوری میکند.
https://senior.com/how-home-care-helps-seniors-with-vision-loss-or-impairment/
حسین صرافی
“